De Bridgemate app voegt een extra dimensie toe aan het bridgen op uw club. Tijdens en na de zitting kunnen spelers hun persoonlijke scores, stand, spelpercentages en spelverdelingen zien. Spelers kunnen zelfs hun gespeelde contracten analyseren. Het kost de club maar enkele minuten om de Bridgemate app te gaan gebruiken. Dit artikel helpt de club bij het instellen van de Bridgemate App en legt uit hoe spelers de app kunnen gaan gebruiken bij uw club.

Algemeen

De standaard procedure om de Bridgemate app te activeren voor uw club is als volgtt:

1. De club logt in met klant- en servicenummer via  deze pagina . Klikt daarna op Bridgemate App en accepteert de voorwaarden.
  2. Spelers downloaden en installeren de Bridgemate app vanuit de betreffende app store voor hun smartphone. Daarna maken ze een persoonlijk Bridgemate app account en registeren bij uw club.
  3. De club verifieert de registratie van de speler (optioneel).
  4. De club organiseert zijn zittingen met Bridgemates op de gebruikelijke manier, Bridgemate Control Software (BCS) zorgt dat alle relevante data automatisch word geupload naar de Bridgemate app server. De Bridgemate app zorgt er voor dat alle relevante data wordt getoond op de smartphones van de spelers.

Wat u moet weten

Er zijn enkele dingen die u moet weten voordat u de Bridgemate app introduceert bij uw club.

• Een stabiele internet verbinding is vereist. De club computer (de computer waar BCS op draait) uploadt continue data naar de Bridgemate app server. Een slechte internet verbinding zal het gebruik van de Bridgemate app niet ten goede komen. Een 3G/4G internt verbinding is normaal gesproken voldoende, houd echter wel rekening met uw mobiele data bundel.
  • Uw club stuurt geen data rechtstreeks naar de smartphones van de spelers Bridgemate Control Software stuurt de zitting informatie en resultaten naar de Bridgemate app server. De server communiceert weer met Bridgemate app op de telefoons van spelers. Nadat de data geupload is door BCS kunnen spelers ten allen tijden de resultaten zien op hun smartphone, ook als de clubcomputer uit staat.
  • Spelers moeten verbonden zijn met intenet via wifi of via 3G/4G om de zitting en resultaten van de zitting te zien in de Bridgemate app. Een zitting bekijken in de Bridgenate app is ongeveer 1mb aan data.
  • De Bridgemate app gebruiken is niet verplicht. De Bridgemate app is een persoonlijke keuze van de spelers, het al dan niet gebruiken heeft geen invloed op andere spelers. Spelers die er wel voor kiezen om de app gebruiken krijgen mogelijk meer informatie dan degenen die er voor kiezen de app niet te gebruiken.
  • Percentages getoond in de app zijn een indicatie. BCS rekent continue de standen uit en uploadt deze naar de Birdgemate app server. Echter de officiele uitslag komt uit het rekenprogramma, het verschil is normaal gesproken minimaal. De grootste verschillen treden op bij scorewijzigingen in het rekenprogramma die BCS niet weet, gewogen scores of ontbrekende scores die met de hand in het rekenprogramma worden gezet.

Wat u nog meer moet weten:

• Alleen paren wedstrijden worden ondersteund, matchpunten, impen of cross-impen. Viertallen wordt nog niet ondersteund.
  • De spelers installeren de app op hun smarthphone, de club beslist welke data wanneer beschikbaar komt in de app.

Installatie procedure

Om de Bridgemate app te gaan gebruiken op uw club, volg de volgende stappen:

1. Accepteer de voorwaarden en configureer uw club account

Zorg ervoor dat u een recente versie van Bridgemate Control Software geinstalleerd heeft op uw computer. Volg de instructies die in dit artikel staan om te beginnen.

2. Spelers installeren de app, creeeren een account en registreren bij uw club.

Spelers welke van de voordelen van de Bridgemate app willen genieten kunnen de app downloaden in installeren vanuit hun app store. De app is beschikbaar voor iOS (iPhone, iPad, iPod) en voor Android apparaten. Na de installatie maken de spelers een account aan en registeren bij uw club. Voor meer informatie kunt u dit artikel over het installeren van de app en dit artikel over het registeren bij een club raadplegen

3. Verificatie van registraties bij uw club (optioneel, afhankelijk van de club instellingen)

Clubs hebben de mogelijkheid om elk nieuwe registratie bij uw club te verifieren. Deze verificatie is om te controleren dat een speler bij de juiste club met het juiste lidnummer en bekend emailadres heeft geregistreerd. Lees meer over validatie van spelers  in dit artikel.

4. Start uw zittingen en maak gebruik van de Bridgemate app.

U heeft nu de Bridgemate app ingesteld voor uw club, zittinginformatie en resultaten worden automatisch geupload naar de app server. Voor tips bij de Bridgemate app, zoat u nog meer plezier beleeft van de app.

Extra informatie

Tips voor gebruik van de Bridgemate app.

Zie ook

Veelgestelde vragen voor clubs bij de Bridgemate app

Handleiding van de Bridgemate app voor clubs

Update historie

14-02-2020 - Artikel gepubliceerd