Het Bridgemate II basisstation is essentieel voor het gebruik van het Bridgemate II scoresysteem. Het basisstation wordt aangesloten via een USB poort op de computer. Alvorens het apparaat voor de eerste keer aangesloten wordt en in gebruik wordt genomen, is het noodzakelijk dat het stuurprogramma voor het Bridgemate II basisstation wordt geïnstalleerd op de computer.

Voorwaarden

Benodigd Windows besturingssysteem:

• Windows XP (32/64 bit)
  • Windows Vista (32/64 bit)
  • Windows 7 (32/64 bit)
  • Windows 8 (32/64 bit)
  • Windows 8.1 (32/64 bit)
  • Windows 10 (32/64 bit)

Procedure

Ga als volgt te werk om het stuurprogramma te installeren:

1. Sluit alle programma's af en zorg dat het basisstation niet is aangesloten.
  2. Klik hier voor het stuurprogramma.
  3. Zodra u gevraagd wordt om dit bestand te openen of op te slaan, kiest u voor "Openen". Het bestand wordt nu eerst gedownload naar uw computer en vervolgens opgestart.
  4. Volg de instructies op het scherm. Het stuurprogramma wordt nu automatisch geinstalleerd.
  5. Nadat het installatieprogramma is afgesloten, sluit u het Bridgemate II USB basisstation aan.
    1. Windows Vista/Windows 7/8/8.1/10: Indien u gebruik maakt van Windows Vista, Windows 7/8/8.1/10 zal het basisstation nu automatisch herkend worden en in gebruik worden genomen. Mocht dat niet zo zijn, volg dan de instructies hieronder vermeld bij "Basisstation wordt niet herkend".
    2. Windows XP: Indien u Windows XP gebruikt, verschijnt er een nieuw installatiescherm dat u eenmalig moet doorlopen. In het eerste scherm wordt gevraagd of u in Windows Update naar het stuurprogramma wilt zoeken. Hier klikt u op "Nee, nu niet" en dan op "Volgende". In het volgende scherm kiest u voor "De software automatisch installeren" en wederom op "Volgorde". Windows zal nu automatisch het geïnstalleerde stuurprogramma herkennen en deze toepassen. Indien Windows aangeeft dat het stuurprogramma de Windows logo test niet heeft doorstaan, klikt u op "Toch installeren". Het stuurprogramma wordt nu definitief geïnstalleerd.
  6. Sluit het basisstation aan, start Britmate Control Software op en controleer de status van het basisstation. Controleer dat u in het kader linksboven achter "Basisstation" de tekst "Aangesloten" ziet staan. Het stuurprogramma is nu correct geïnstalleerd en u kunt nu gebruik maken van het Bridgemate II systeem.

Basisstation wordt niet herkend

Indien het basisstation niet herkend wordt en de tekst "Niet aangesloten" verschijnt, controleer dan eerst dat het lampje "USB/battery power" op het basisstation groen brandt. Indien dat niet het geval is, controleer de aansluitingen van het basisstation op de computer. Probeert u het eventueel op een andere USB poort van de computer. Als het stuurprogramma is geïnstalleerd en het basisstation correct is aangesloten, controleert u vervolgens in Windows Apparaatbeheer of het stuurprogramma correct is geïnstalleerd en Windows het basisstation kan herkennen. Zorg dat het basisstation is aangesloten en achtereenvolgens:

Ga als volgt te werk om Windows apparaatbeeher te openen

1. Ga naar Windows menu Start.
  2. Druk met de rechtermuisknop op "Computer" of "Deze computer".
  3. Druk op "Eigenschappen".
  4. Windows Vista/Windows 7: druk op "Apparaatbeheer"; Windows XP: druk op tabblad "Hardware", vervolgens op "Apparaatbeheer".
  5. Het apparaatbeheerscherm verschijnt. Controleer of bij "Onbekende apparaten" een vermelding staat van "Bridgemate USB server".
  6. Druk met de rechtermuisknop op "Bridgemate USB server" en kies voor "Stuurprogramma bijwerken".
  7. Indien Windows vraagt of u op internet naar stuurprogramma's wilt zoeken, kies "Nee, nu niet".
  8. Kies voor "Automatisch zoeken naar stuurprogramma's" of "De software automatisch installeren". Windows zal nu automatisch het geïnstalleerde stuurprogramma herkennen en deze toepassen. Indien Windows aangeeft dat het stuurprogramma de Windows logo test niet heeft doorstaan, klikt u op "Toch installeren". Het stuurprogramma wordt nu definitief geïnstalleerd.

Zie ook

Stuurprogramma voor Bridgemate II downloaden.

Update historie

14-01-2020 - Artikel gepubliceerd