U heeft Bridgemates aangeschaft, het meest gebruikte systeem voor scoreverwerking bij bridge. In dit artikel vind u informatie over wat u moet doen zodat u de volgende zitting met uw nieuwe Bridgemates kan spelen.
Let op dit artikel is geen handleiding, raadpleeg deze altijd bij vragen of problemen. U vindt de handleidingen iets verder dit artikel.

Uw Bridgemate II of Pro hardware

Waarschijnlijk heeft u ongeveer het volgende aangeschaft:

Bridgemate Pro

• X aantal Bridgemate Pro apparaten voor op tafel.
  • Bridgemate Pro basisstation, inclusief USB converter en Bridgemate Pro server en stroomadapter. Batterijen zijn optioneel
  • Een of meer wedstrijdleiderpluggen (WL-plug). De WL-plug wordt gebruikt om de Bridgemate Pro te configureren en geeft toegang tot een speciaal WL-menu.
  • Communicatiekabel (optioneel), benodigd om Bridgemate Pro of Bridgemate classic handmatig uit te lezen.

Bridgemate II

• X aantal Bridgemate II apparaten voor op tafel.
  • Bridgemate II basisstation, inclusief USB-kabel voor verbinding met computer en stroomtoevoer. Batterijen zijn optioneel.

Het Bridgemate II basisstation krijgt stroom vanuit de USB, er is dus geen aparte stroomkabel benodigd. Bridgemate II heeft ook geen WL-pluggen of communicatiekabel nodig deze zijn alleen benodigd voor Bridgemate Pro of Classic.
Indien u bij aanschaf een onderdeel mist neem dan contact op met Bridgemate.

Handleiding

Bridgemate Pro en Bridgemate II hebben beiden een afzonderlijke handleiding en deze handleiding wordt geleverd bij de aanschaf van de systemen. U kunt de handleidingen ook online vinden via onderstaande linkjes.

Installatie van software en stuurprogramma's

Installeer eerst Bridge-It of het NBB-Rekenprogramma daarmee worden veel essentiele onderdelen al geinstalleerd.

Installatie Bridgemate Control Software

Het Bridgemate II en Pro bassistation communiceert met de computer via het programma Bridgemate Control Software (BCS). BCS stuurt vervolgens de scores die binnen zijn gekomen weer naar uw rekenprogramma door. BCS wordt standaard mee geinstalleerd de eerste keer dat u Bridge-It of het NBB-Rekenprogramma installeert. BCS ondersteunt Bridgemate II en Pro en zal direct werken na installatie.

Indien u BCS wilt updaten, controleer dan altijd eerst of uw rekenprogramma een nieuwe versie beschikbaar heeft gesteld. In de nieuwste versie komt bijna altijd de nieuwste versie van BCS mee. Indien u alleen BCS wil updaten kunt u hier de nieuwste BCS versie altijd vinden.

Installeren van het Windows stuurprogramma voor het Bridgemate II of Pro basisstation

Het stuurprogramma voor het Bridgemate II basisstation kan worden mee geinstalleerd met uw rekenprogramma of met BCS, indien dit niet gebeurd is of u een ander probleem heeft kunt u het stuurprogramma ook afzonderlijk downloaden en installeren. Het stuurprogramma kunt u hier vinden. Voor Bridgemate Pro heeft een stuurprogramma nodig voor de USB-serial converter, meer informatie kunt u hier vinden.

Een snelle test

Nadat BCS en de stuurprogramma's zijn geinstalleerd kunt u een snelle test doen of het basisstation wordt herkend door uw computer. Start BCS op, de eerste keer dat u BCS opstart met een nieuw basisstation wordt er gevraagd naar een regio en kanaal. Kies de regio waar u zich bevindt en het kanaal 0 is een prima keuze. Dit kunt u beiden later nog aanpassen. Nadat u deze keuzes heeft gemaakt zult u linksboven in BCS aangesloten zien staan met het type basisstation en de firmware versie gekozen regio en kanaal. Indien u linksboven niet aangesloten ziet, controleer dan eerst of u de kabels goed heeft aangesloten, vergeet bij Bridgemate Pro de stroomkabel niet.

Bridgemates instellen

Bridgemate Pro

Elke Bridgemate Pro heeft 4 AAA-batterijen nodig, plaats deze op de aangegeven manier in het apparaat. Zet het apparaat aan met de JA toets. U moet "Bridgemate Pro" zien met daarachter het versienummer van de firmware en de taal van de firmware.

Stop de Wedstrijdleiderplug (WL-plug) in de Bridgemate, dit kan aan de boven/achterkant van de Bridgemate. Elke Bridgemate moet worden ingesteld op een lijn, tafel en kanaal. Voor meer informatie kunt u de handleiding raadplegen.

Bridgemate II

Elke Bridgemate II heeft 2 AA-batterijen nodig, plaats deze op de aangegeven manier in het apparaat. Zet het apparaat aan met de Ja toets. U moet het Bridgemate II logo zien in het hoofdscherm.

Elke Bridgemate moet worden ingesteld op een lijn, tafel en kanaal. Voor meer informatie kunt u de handleiding raadplegen.

Uw Rekenprogramma instellen

Bij de eerste keer opstarten van Bridge-It of NBB-Rekenprogramma wordt gevraagd welke Bridgemates u gebruikt, dit kunt altijd aanpassen in de instellingen. Voor meer informatie over het instellen van de Bridgemates vanuit uw rekenprogramma verwijs ik u naar de handleiding van uw rekenprogramma. U kunt in Bridge-It en NBB-Rekenprogramma de handleiding oproepen middels de F1 toets.

Update historie

31-03-2020 Artikel gepubliceerd