Als de scores van Bridgemate Pro niet in uw computer staan en het Bridgemate Pro basisstation heeft de scores ook niet meer, dan kunt u de scores nog herstellen vanuit de Bridgemate Pro scoreapparaten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Voorwaarden

Om scores direct uit de Bridgemate Pro scoreapparaten te halen is een Bridgemate communicatiekabel benodigd. Sluit deze aan op uw computer.  Een Bridgemate communicatiekabel ziet er zo uit:

Indien u geen communicatiekabel heeft, neem dan contact op met uw Bridgemate leverancier.

Procedure

Alle scores die zijn ingevoerd worden ook opgeslagen in de Bridgemates. Als een Bridgemate geen contact kan krijgen met het basisstation of alle scores in uw computer en in het Bridgemate Pro basisstation verloren zijn gegaan kunt u de scores handmatig uitlezen in Bridgemate Control Software (BCS). Volg de volgende stappen om dit te doen:

1. Verwijder een eventueel aangesloten Bridgemate Pro basisstation uit uw computer. Ook mag er geen USB-serieel converter aangesloten zijn.
  2. Start BCS vanuit uw rekenprogramma en zorg dat het juiste .bws bestand geopend is in BCS.
  3. Sluit nu uw communicatiekabel op uw computer aan, eventueel met behulp van de USB-serieel converter die aan uw Bridgemate Pro basisstation verbonden is.
  4. Ga in BCS naar Zitting -> Bridgemate handmatig uitlezen.
  5. U wordt gevraagd om de communicatiekabel aan te sluiten

Druk op OK.
  6. Het volgende scherm wordt getoond:

7. Activeer de Bridgemate Pro en verbind de Bridgemate met de communicatiekabel via de ingang aan de achterkant van het apparaat. Alle resultaten worden gelezen en opgeslagen in het .bws bestand, inclusief scores die al gestuurd waren. Deze scores worden nu verwerkt in uw rekenprogramma op de gebruikelijke manier.
  8. Verbreek de verbinding tussen de Bridgemate en de communicatiekabel en verbind een andere Bridgemate indien gewenst.

Communicatiekabel niet gevonden

Als het verbindingsscherm niet wordt getoond (stap 5) en u krijgt een waarschuwing dat de communicatiekabel niet wordt gevonden, verwijder de USB-serial converter en de communicatie kabel uit uw computer en stop ze er opnieuw in. Herhaal stap 2 t/m 4 en het verbindingsscherm wordt nu getoond.

Update historie

14-01-2020 - Artikel gepubliceerd