In dit artikel vind u de procedure voor het downloaden en installeren van de Bridgemate USB-serial converter. Deze converter kunt u gebruiken bij een Bridgemate Pro basisstation of voor de communicatiekabel.

Introductie

In dit artikel vind u alle verschillende versies van het stuurprogramma voor de Aten seriële converter die benodigd zijn voor een goede werking van Bridgemates.

Let op:

Installeer dit stuurprogramma alleen als u een seriële converter gebruikt die geleverd is door Bridgemate. Als het Bridgemate Pro basisstation direct verbinding maakt met een seriële poort of als u een andere seriële converter gebruikt dan de ATEN seriële converter die Bridgemate levert, installeer dit stuurprogramma dan niet.

Belangrijk:

Het stuurprogramma voor Windows 10 64 bits / Windows 11 64 bits werkt alleen met de nieuwe ATEN USB-seriële converter, geleverd na 2012. Deze converters kunt u herkennen aan het derde teken van het serienummer. Het serienummer start met "Z3" of met " Z8" als het volgende teken een letter is, is dit een nieuwe type converter en kan deze gebruikt worden met dit stuurprogramma. Indien het derde teken een cijfer is, is dit een oudere converter en kan de seriële converter niet gebruikt worden met 64-bits versies van Windows 10/11. De oudere converter kan nog wel gebruikt worden in oudere versies van Windows.

Links: Oude type converter, serienummer = Z38...
Rechts: Nieuw type converter, serienummer = Z3F...

Procedure

Als er al een stuurprogramma voor de Aten seriële converter is geïnstalleerd, verwijder deze eerst.

Hoe verwijdert u het huidige stuurprogramma?

1. Verbind de Aten seriële converter met uw computer.
  2. Druk op de Windows en X knop tegelijk, er wordt een menu getoond bij de startknop.
  3. Klik op "apparaatbeheer".
  4. Dubbelklik op "Ports (COM & LPT)".
  5. Rechtermuisklik op "USB to serial bridge" (de naam kan iets anders zijn afhankelijk van het huidige stuurprogramma), klik daarna "stuurprogramma verwijderen".
  6. Het stuurprogramma wordt nu verwijderd.
  7. Verwijder de seriële converter uit uw computer.

Hoe installeert u het juiste stuurprogramma?

1. Zorg ervoor dat de Aten USB seriële converter niet is aangesloten op uw computer!
  2. Download het juiste stuurprogramma hieronder:
    - 64 bit Windows 10/11 stuurprogramma lees de uitleg hierboven!
    - 64 bit Windows 7/8/8.1 stuurprogramma
    - Stuurprogramma voor 32 bit Windows versies
  3. Open het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm. Het stuurprogramma wordt geïnstalleerd.
  4. Nadat de installatie voltooid is, verbind de seriële converter met uw computer. De converter wordt automatisch herkend en is klaar voor gebruik. U kunt nu het Bridgemate Pro basisstation verbinden via de converter.

Er is geen extra informatie voor dit artikel.

Zie ook:

64 bit Windows 10/11 stuurprogramma
64 bit Windows 7/8/8.1 stuurprogramma
Stuurprogramma voor 32 bit Windows versies

Update historie

14-01-2020 - Artikel gepubliceerd
11-10-2021 - Windows 11 toegevoegd