Bridgemate Control Software kan verdachte contracten vinden, deze functie kan u helpen om invoerfouten of dupliceerfouten te vinden.

Types verdachte contracten

Bridgemate Control Software kan twee types van verdachten contracten vinden:

• Contracten in dezelfde speelsoort geboden door NZ en OW. Contracten zijn verdacht als het totaal aantal slagen in NZ en OW hoger is dan het ingestelde aantal. Er zijn aparte instellingen voor troef en voor SA contracten, dit omdat het aantal (gezamenlijke) slagen in SA gemakkelijker hoger is dan in troef.
  • Double dummy controle. Indien de spelverdelingen aanwezig zijn in het .bws bestand kan het double dummy resultaat bepaald worden. Contracten zijn verdacht als het aantal gewonnen slagen afwijkt van het aantal double dummy slagen met de waarde die u ingesteld heeft. Voor informatie over het importeren van spelverdelingen (met dubbel dummy analyse in BCS) zie dit artikel.

Veel gestelde vragen en antwoorden over verdachte contracten

Is er een manier om een verdacht contract als geldig te markeren?

Ja, dubbelklik op een verdacht contract en selecteer de checkbox bij Contract is geldig.

Waarom zijn meerdere contracten als verdacht gemarkeerd?

BCS markeert resultaten als verdacht indien het gecombineerde aantal slagen de ingestelde limiet overschrijdt. BCS markeert alleen de resultaten die verdacht zijn, bijvoorbeeld: een spel is 10 keer gespeeld met als resultaten: 7x 4S O +1, 2x 4S O =, en 1x 4S N+1, BCS markeert alleen 4S door Noord als verdacht omdat BCS deduceert dat 4S door Oost het "valide" contract is.

Indien er precies 2 resultaten zijn op een spel, bijvoorbeeld:
6H N =
6H W =
Beide resultaten worden als verdacht gemarkeerd, omdat de software niet kan bepalen welk resultaat valide is. (de software gebruikt de double dummy analyse niet, aangezien er mogelijk een dupliceerfout is)

Indien een 3e resultaat binnen komt zodat de resultaten als volgt zijn:
6H N =
6H W =
4H Z +2

BCS zal nu 6H door West als verdacht markeren door deductie, het is namelijk 2x door NZ en 1x door OW gespeeld.
Indien het verandert van 2 tegen 1 naar 2 tegen 2, worden alle resultaten als verdacht gemarkeerd. Indien in bovenstaand voorbeeld een vierde resultaat binnenkomt bijvoorbeeld 4H W +2 zullen alle vier de resultaten als verdacht gemarkeerd worden.
Zodra er 2+ resultaten zijn voor beide richtingen zullen alle resultaten als verdacht worden gemarkeerd.

Hoe weet u op basis van welk criteria, contracten in dezelfde speelsoort of double dummy controle, het contract als verdacht is gemarkeerd?

Dit is niet duidelijk vanuit de interface, als u dit zeker wilt weten kunt een criteria uitzetten en daaruit deduceren waarom een contract verdacht is.

Update historie

30-04-2020 - Artikel gepubliceerd