In dit artikel vindt u informatie en verschillende schema's die u in Bridge-It 5 kunt gebruiken om het aantal bewegingen van paren te minimaliseren.

Versienummer

Dit artikel heeft betrekking op Bridge-It versie 5.0 en nieuwer.

Informatie

Met de uitbraak van covid-19 moet iedereen nu 1,5 meter afstand houden. Om dit gemakkelijker te maken tijdens een bridgewedstrijd is het fijn als minder spelers elke ronde van tafel moeten wisselen.

In Bridge-It 5 zitten al standaard een aantal schema's waar het aantal paren dat wisselt minder hoog is. U kunt in dit document de schema's vinden die al in Bridge-It aanwezig zijn: Beschikbare schema's in Bridge-It 5 met één vast paar aan elke tafel.

Veel gestelde vragen

Bij sommige schema's wordt gesproken van een NZ-OW uitslag. Wat houdt dit in?

Een NZ-OW uitslag houdt in dat alle paren de gehele zitting in dezelfde richting spelen. U krijgt dus 2 uitslagen van de zitting: één voor de NZ paren en één voor de OW paren. Tijdens het aanmaken van een zitting kunt u bij de keuze van het schema het vinkje "NZ-OW uitslag weergeven bij de zittinguitslag" uitzetten. U krijgt dan één samengevoegde uitslag. Dit type schema wordt niet geadviseerd als u een competitie speelt.

Als ik een ander aantal ronden wil spelen of een ander aantal paren heb dan in de reeds aanwezige schema's in Bridge-It 5, hoe doe ik dat dan?

Hieronder staan een aantal schema's die mogelijk bij uw wensen aansluiten. U kunt deze schema's downloaden en importeren in Bridge-It en vervolgens gebruiken in uw zittingen. Indien u een ander aantal paren of rondes wilt spelen kunt u contact opnemen met de helpdesk via uw klantpagina.

Hoe importeer ik een schema?

Belangrijk is dat het schema in .asc formaat is. U kunt hier lezen hoe u een schema importeert in Bridge-It 5.

Extra schema's voor Bridge-It

Verzamelbestand met meerdere schema's

In dit bestand staan schema's van 6 paren t/m 32 paren. De schema's zijn vaak beschikbaar voor 5, 6 en 7 ronden. De schema's in het bestand geven een enkele uitslag en dus geen NZ-OW uitslag. Om de schema's te importeren, downloadt u het bestand en pakt u het uit in Windows Verkenner. U doet dit door er in Windows verkenner met rechtermuisklik op te klikken en te kiezen voor "alles uitpakken". Vervolgens kunt u in Bridge-It de gewenste schemabestanden importeren.

Losse schema's

In plaats van het verzamelbestand met alle extra schema's te downloaden kunt u ook van onderstaande lijst de door u gewenste schema's downloaden en importeren in Bridge-It. Een gedownload schemabestand is reeds in .asc formaat en kunt u direct in Bridge-It importeren.

Let op: om een schema uit onderstaande lijst te downloaden drukt u met de rechtermuisklik op het betreffende schema en drukt u op:

• in Microsoft Edge browser: "Doel opslaan als"
  • in Google Chrome browser: "Link opslaan als.."
  • in Safari Firefox browser: "Koppeling opslaan als..."

Vervolgens kunt u het .asc bestand opslaan op een gewenste locatie op uw computer en kunt u het schemabestand importeren in Bridge-It volgens de instructies die hierboven staan vermeld.

6 paren 5 ronden
8 paren 4 ronden
8 paren 5 ronden
8 paren 6 ronden
10 paren 5 ronden
10 paren 6 ronden
12 paren 5 ronden
12 paren 6 ronden
14 paren 5 ronden
14 paren 6 ronden
14 paren 7 ronden
16 paren 5 ronden
16 paren 6 ronden
16 paren 7 ronden
16 paren 8 ronden
18 paren 5 ronden
18 paren 6 ronden
18 paren 7 ronden
18 paren 8 ronden
18 paren 9 ronden
20 paren 5 ronden
20 paren 6 ronden
20 paren 7 ronden
20 paren 8 ronden
22 paren 6 ronden
22 paren 7 ronden
22 paren 8 ronden
24 paren 6 ronden
24 paren 7 ronden
24 paren 8 ronden
26 paren 7 ronden
26 paren 8 ronden
28 paren 7 ronden
28 paren 8 ronden
30 paren 8 ronden
32 paren 8 ronden

Extra informatie

Bridge-It 5 handleiding
Hoe schema's te importeren in Bridge-It 5
PDF document met de standaard beschikbare schema's met 1 paar vast aan elke tafel

Update historie

21-08-2020 - Artikel gepubliceerd