Het versturen van e-mails vanuit Bridge-It kan geblokkeerd worden door AVG en/of Avast Antivirus programma's. In dit artikel leest u hoe u de instellingen in AVG of Avast aanpast zodat u de resultaten kunt e-mailen naar de spelers. Voordat u verder leest, is het handig om te controleren of de stappen van dit artikel zijn doorlopen.

Wanneer u de uitslagen naar de deelnemers wilt versturen krijgt u de volgende melding:

Versienummer

Dit artikel heeft betrekking op Bridge-It 4 en hoger.

Procedure AVG Antivirus

Voor procedure Avast zie verderop in dit artikel.

Stap 1: Open AVG

Op de Windows taakbalk naast de klok staat het AVG logo (meestal rechtsonder). Soms is het logo al direct zichtbaar, anders dient u eerst op het pijltje naar boven naar boven te klikken om de verborgen programma's te tonen (zie ook het plaatje hieronder). Klik met de linkermuisknop op het logo om AVG Antivirus te openen.

Stap 2: Kies Web en e-mail

Stap 3: Ga naar Instellingen

Het tandwiel waarmee u naar instellingen gaat staat rechtsboven in het scherm.

Stap 4: Verander de instelling

In de linkerkolom selecteert u "Basisbescherming" en in de middelste kolom kiest u vervolgens voor "E-mailschild".  Rechts moet het vinkje bij "Uitgaande e-mail (SMTP) scannen" uit gezet worden.

Stap 5: Verstuur de e-mail vanuit Bridge-It opnieuw

Verstuur de e-mails vanuit Bridge-It opnieuw. Indien dit het probleem niet verhelpt of u vragen heeft, neem dan contact op met de Bridgemate en Bridge-It helpdesk

Procedure Avast Antivirus

Voor procedure AVG zie hierboven in dit artikel.

Stap 1: Open Avast

Op de Windows taakbalk naast de klok staat het Avast logo (meestal rechtsonder). Soms is het logo al direct zichtbaar, anders dient u eerst op het pijltje naar boven naar boven te klikken om de verborgen programma's te tonen (zie ook het plaatje hieronder). Klik met de rechtermuisknop op het Avast logo en klik op "Avast-gebruikersinterface openen".

Stap 2: Kies Belangrijkste schilden

Kies aan de linkerkant "Bescherming" en vervolgens midden bovenin voor "Belangrijkste schilden".

Stap 3: Ga naar instellingen

Het tandwiel waarmee u naar instellingen gaat staat rechtsboven in het scherm.

Stap 4: Verander de instelling

Zorg dat u gaat naar "Belangrijkste schilden" en scroll in de lijst met instellingen naar beneden tot u "Schildinstellingen configureren" ziet. Daar kiest u voor "E-mailschild". Daar vinkt u "Uitgaande e-mail (SMTP) scannen" uit.

Stap 5: Verstuur de e-mail vanuit Bridge-It opnieuw

Verstuur de e-mails vanuit Bridge-It opnieuw. Indien dit het probleem niet verhelpt of u vragen heeft, neem dan contact op met de Bridgemate en Bridge-It helpdesk

Extra informatie

Foutmelding "Kan geen verbinding met de server maken" bij verzenden van e-mail vanuit Bridge-It

Update historie

24-06-2021 - Artikel gepubliceerd