Omschrijving

U heeft een zitting gespeeld en kijkt in het rekenprogramma en mist scores terwijl de Bridgemates wel de hele zitting goed hebben gefunctioneerd. Indien de scores niet door Bridgemate Control Software zijn ingelezen uit het basisstation en het basisstation bevat de scores ook niet meer, dan kunt u de scores opnieuw vanuit de Bridgemates verzenden en verwerken. In dit artikel wordt er vanuit gegaan dat de scores niet in Bridgemate Control Software (BCS) worden getoond en dus niet in het Bridgemate scorebestand staan.

Voorbereiding

Om de scores te herstellen vanuit de Bridgemate II scoreapparaten heeft u het volgende nodig:

1. De computer die gebruikt is om de Bridgemates op te starten
  2. Een Bridgemate II basisstation
  3. De Bridgemates die gebruikt zijn tijdens de zitting

Let op: In alle Bridgemates II worden scores opgeslagen die tijdens de zitting zijn ingevoerd. Als u vanuit een Bridgemate die voor het laatst in een andere zitting gebruikt is scores opnieuw verstuurt, krijgt u een wirwar van scores en zal de uitslag niet correct zijn. U dient er goed op te letten dat u enkel de Bridgemates verzamelt die in de laatste zitting zijn gebruikt.

Procedure

Volg onderstaand stappenplan om de scores opnieuw te versturen en te verwerken:

1. Sluit het Bridgemate II basisstation aan op de computer en start uw rekenprogramma op. Ga naar de betreffende zitting in het rekenprogramma.
  2. In uw rekenprogramma druk op de "Bridgemate" knop in het zitting menu en vervolgens druk op “Bridgemate continueren” om Bridgemate Control Software weer op te starten.

3.  In Bridgemate Control Software ga naar menu Zitting -> Synchroniseren / Herstellen.

4.  Druk op “Basisstation herstellen”. Het basisstation wordt nu weer opgestart met de laatst bekende situatie van deze zitting.

5. Druk bovenin op het tabblad Resultaten.
  6. Druk nu onderin op het tabblad “Backupgegevens” en zet het eerste vinkje aan.

7. Pak een Bridgemate die gebruikt is in de zitting en zet deze aan met de JA toets. Als de Bridgemate niet in het startscherm staat, dient u de Bridgemate eerst te resetten vanuit het wedstrijdleidermenu zodat het startscherm getoond wordt. In het startscherm drukt u op SETUP, dan op INFO, gevolgd door ZENDEN, en vervolgens op de JA knop. De scores worden nu herzonden naar het Bridgemate basisstation. Controleer dat de scores in BCS verschijnen. U kunt hiervoor het tabblad “Scores per ronde “ gebruiken.
  8. Voer de vorige stap uit voor alle Bridgemates. Controleer dat de zitting nu compleet is. Ga terug naar uw rekenprogramma en controleer dat daar de scores binnenkomen. Als dat niet zo is, dan moet de scoreverwerking daar nog aan gezet worden door op de knop "Scores inlezen" te drukken.

Zie ook

Handleiding Bridgemate II scoresysteem

Update historie

10-08-2021 artikel gepubliceerd