Dit artikel verduidelijkt de functies en mogelijkheden voor spelers op het Bridgemate Play platform.

Procedure

Lobby

Nadat u de online zitting heeft gekozen, komt u in de lobby terecht. In de lobby kunt u met andere online spelers chatten en uw partner voor deze zitting kiezen.

Klik op de knop Mijn partner om uw partner voor deze zitting te kiezen. Nadat u een partner hebt gekozen of iemand anders u als partner kiest, wordt het partnerschap tot stand gebracht en wacht u tot de wedstrijdleider de zitting start. Totdat de wedstrijdleider het aantal paren bevestigt, kunt u het partnerschap ontbinden door op het pictogram met de prullenbak naast uw partnerschap te drukken. Zo kunt u een andere speler kiezen als uw partner.

Spelen

Zodra de wedstrijdleider de zitting begint, wordt u automatisch naar uw aangewezen tafel geleid en begint de bieding van het eerste spel.

Zodra het uw beurt is om een bieding te doen, kiest u uw bod en drukt u op "Bevestigen". Hier kunt u ook alerts maken aan uw tegenstanders. U dient uw eigen bieding te alerteren, die door u en uw tegenstanders, maar niet door uw partner worden gezien.

Extra functies en opties

Tijdens de zitting beschikt u over de volgende extra opties, die u kunt oproepen in de bovenbalk of in het chatmenu aan de linkerkant:

• Chat. U kunt een bericht sturen naar iedereen aan de tafel, of alleen naar uw tegenstanders.
  • Claim. Claim een spel door op de Claim knop te klikken.
  • Roep wedstrijdleider. Vraag de wedstrijdleider om hulp door op de knop Wedstrijdleider te klikken.
  • Resultaten bekijken. Bekijk de resultaten van gespeelde spellen door op de knop Resultaten te klikken.
  • Systeemkaart bewerken. Om de systeemkaart van uw partnerschap te bewerken, klikt u op de Systeem knop en voegt u de beschrijving van uw systeemkaart toe of bewerkt u deze. De systeemkaart wordt bijgehouden voor uw partnerschap bij alle online zittingen.
  • Persoonlijke instellingen. Klik op de knop Instellingen om uw persoonlijke voorkeuren voor de Bridgemate Play speeltafel te wijzigen.
  • Herladen. Als u vermoedt dat uw verbinding met de Bridgemate Play server verbroken is, klik dan op de knop Herladen.
  • Volledig scherm / Minimaliseren. Druk op de knop Volledig scherm om het browservenster te verbergen en het scherm te vullen met de Bridgemate Play speeltafel. Druk op Minimaliseren om terug te gaan naar het kleinere formaat.

Verbinding verloren

Als u per ongeluk uw browservenster sluit en u de verbinding met de Bridgemate Play server verliest, open dan gewoon uw browser opnieuw, ga naar https://www.bridgemate.club, log in met uw Bridgemate account en klik opnieuw op de knop "Ga naar de zitting". Zo gaat u verder waar u de zitting verlaten heeft. Dezelfde procedure kan ook gebruikt worden om van toestel te wisselen (bijvoorbeeld om over te schakelen van een tablet op een laptop).

Einde van de zitting

Als de online zitting afgelopen is, verwerkt uw club alle scores in hun rekenprogramma en publiceren ze de resultaten op de gebruikelijke manier. U kunt de resultaten ook in Bridgemate Play bekijken door op de knop Resultaten te drukken, of u kunt de resultaten, spelpercentages, spelverdelingen enzovoort bekijken in de Bridgemate app.