Bridge-It toont de uitslag in een aparte NZ en OW richting en ook de via e-mail verstuurde uitslag wordt in twee richtingen opgesplitst. Dit artikel legt uit waar dit door veroorzaakt wordt en hoe u de uitslag in één lijst kunt tonen.

Versienummer

Dit artikel heeft betrekking op Bridge-It versie 5.2 en nieuwer.

Procedure

Bij het aanmaken van een open parenzitting of een parencompetitiezitting kiest u op het tabblad Schema het speelschema dat u voor elke lijn wilt gebruiken. Als u een schema kiest waarbij alle paren steeds in dezelfde richting blijven spelen, dan kan er een aparte uitslag voor de NZ paren en voor de OW paren worden opgemaakt. Bij het kiezen van een dergelijk NZ-OW schema gaat het programma er automatisch van uit dat u een uitslag in twee richtingen wilt hebben. Als gevolg zal de zittinguitslag en ook de via e-mail verstuurde uitslag in twee richtingen opgesplitst worden.

Zittinguitslag als één uitslag tonen

Als u de zittinguitslag als één uitslag wilt tonen, heeft u twee mogelijkheden om dit te realiseren:

Zonder aanpassen zittinggegevens

Bij het tonen van de uitslag kunt u aangeven dat de zittinguitslag als één uitslag getoond moet worden. In het uitslagscherm verwijdert u dan het vinkje bij NZ-OW uitslag weergeven:

Hierdoor wordt de uitslag als één lijn berekend en weergegeven.

Let op: de uitslag die u verstuurt via e-mail wordt hierdoor niet als één lijst verstuurd. Hiervoor dient u de zittinggegevens aan te passen.

Aanpassen zittinggegevens

U kunt er ook voor kiezen om de zittinggegevens aan te passen. Hierdoor zal zowel de op het scherm getoonde uitslag als de via e-mail verstuurde uitslag als één lijst worden getoond. U doet dit als volgt:

1. Sluit eerst alle geopende tabbladen van de zitting af (uitslag, versturen via e-mail, etcetera), maar sluit de zitting zelf niet af.
  2. Klik linksboven op Wijzigen in het kader "Zittinggegevens".

3. U komt nu terug in het opzetten/wijzigen van de zitting. Klik op het tabblad Schema.
  4. Selecteer de lijn waarvan de uitslag in twee richtingen wordt weergegeven.
  5. Verwijder geheel onderin het vinkje bij NZ-OW uitslag weergeven bij de zittinguitslag:

6. Druk op Voltooien rechtsonder om de wijzigingen op te slaan.

Nu zal de weergegeven uitslag en de via e-mail verstuurde uitslag in één lijst worden getoond.

Extra informatie

Geen extra informatie beschikbaar voor dit artikel.

Update historie

08-02-2022 - Artikel gepubliceerd