Het kan voorkomen dat achter de naam van de speler een sterretje ( * ) zichtbaar is. Dit artikel legt uit wat de betekenis is van dit sterretje en wat u daar aan kunt doen.

Versienummer

Dit artikel heeft betrekking op Bridge-It versie 5.0 en nieuwer.

Uitleg

Een * bij een speler betekent dat deze speler verwijderd is uit het ledenbestand. Als een speler verwijderd wordt maar nog wel voorkomt in zittingen en/of competities, dan wordt deze speler in de ledenlijst "Verwijderde leden" geplaatst en alle verwijzigingen naar de speler worden gemarkeerd met een sterretje. Als u een speler met een sterretje ziet, dan weet u dus dat deze speler zich bevindt in de ledenlijst "Verwijderde leden".

Verwijderde spelers worden nog wel getoond in de zittingen en competities, maar niet alle functies zijn meer beschikbaar voor deze speler. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een e-mail met uitslag of competitiestand naar deze speler te sturen.

* achter de spelersnaam weghalen

Doorloop de volgende stappen om het sterretje bij de speler weg te halen:

1. Ga naar het tabblad Club en klik op Leden. Het ledenbeheer scherm verschijnt nu.
  2. Selecteer het ledenbestand "Verwijderde leden".
  3. Selecteer de speler die in het programma met een sterretje wordt getoond.
  4. Druk onderin op de groene knop Herstellen en bevestig met Ja.
  5. Vervolgens geeft u aan in welke ledenlijst de speler teruggeplaatst moet worden. Selecteer de ledenlijst en bevestig door op de groene Akkoord knop te drukken.
  6. De speler is nu teruggeplaatst in de opgegeven ledenlijst en het sterretje wordt niet meer achter de naam getoond.

Dubbele spelers verwijderen

Het is raadzaam om na het herstellen van een verwijderde speler te controleren of deze speler niet meerdere keren voorkomt in het ledenbestand. Een veel voorkomende oorzaak van het sterretje achter de naam is dat een speler meerdere keren voorkomt en om dit op te lossen een van de spelers uit het ledenbestand is verwijderd. Het blijkt dan echter dat de verkeerde speler uit het ledenbestand is verwijderd. U kunt dit verhelpen door de in Bridge-It aanwezige functie "Spelers ontdubbelen" uit te voeren. Uitleg over deze functie leest u in het artikel Leden samenvoegen.

Extra informatie

Bridge-It 5 handleiding
Leden samenvoegen

Update historie

14-10-2021 - Artikel gepubliceerd