In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de score-invoer configureert in de Bridgemate app en hoe u de scores verwerkt in de Bridgemate Control Software.

Procedure

Eenmalige voorbereidingen

De onderstaande eenmalige voorbereidingen moeten worden getroffen om de score-invoer te activeren in de Bridgemate app:

1. Activeer de Bridgemate app in uw club. Het gebruik van de Bridgemate app moet door de club geactiveerd zijn en de zitting moet naar de app geüpload worden. Raadpleeg voor meer informatie de artikelen over het activeren van de Bridgemate app en het uploaden van de zitting naar de Bridgemate app.
  2. Score-invoer activeren in de app. Log in met het klantnummer en servicenummer van uw club op uw klantpagina, druk op "Bridgemate app", ga vervolgens naar "App instellingen" en activeer de optie "Scores invoeren in de Bridgemate app". Als u tijdens de score-invoer ook de uitkomst wilt invoeren, activeert u de optie "Uitkomstkaart invoeren".

Als u toestaat dat spelers de scores van anderen kunnen bekijken, zorg dan dat de opties "Toon de persoonlijke scorekaart in app" en "Toon spelresultaten direct na invoer op Bridgemate" zijn ingeschakeld. Klik op "Opslaan" om uw instellingen te bevestigen.
  3. Schakel scoreverwerking in in de Bridgemate Control Software. Start de Bridgemate Control Software op uw rekencomputer, ga naar Extra -> Opties -> App instellingen en vink "Gebruik Bridgemate app voor score-invoer" aan.

Druk op "OK" om uw instellingen op te slaan.

U hebt nu de voorbereidingen afgerond.

Voorwaarden tijdens de zitting

Voor elke zitting waarin u spelers toestaat om scores in te voeren in de Bridgemate app, moet u ervoor zorgen dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• De spelers moeten de Bridgemate app gebruiken. Aan elke tafel moet ten minste één speler de Bridgemate app gebruiken en over een actief abonnement op de Bridgemate app beschikken. De speler hoeft hiervoor niet in een bepaalde richting te zitten. Omdat de paren van tafels wisselen, is het raadzaam dat ten minste één speler van elk paar de Bridgemate app gebruikt. Hiermee voorkomt u dat bepaalde tafels geen enkele speler hebben die de Bridgemate app gebruikt.
  • Voldoende credits. Om scores uit de Bridgemate app te verwerken in de Bridgemate Control Software hebt u credits nodig. Credits zijn verkrijgbaar via de bestelpagina op www.bridgemate.nl.

De zitting berekenen met de Bridgemate app

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen en aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan, is de berekening van een bridgezitting met de Bridgemate app kinderspel. De procedure verloopt op dezelfde manier als met Bridgemate scoreapparaten, maar in plaats daarvan gebruiken de spelers de app om de scores in te voeren. De procedure gaat als volgt:

1. Maak zoals gewoonlijk de zitting aan in uw rekenprogramma.
  2. Start het Bridgemate systeem op vanuit de zitting in uw rekenprogramma. Hiermee start u de Bridgemate Control Software met alle relevante gegevens over de zitting.
  3. Upload de zitting naar de Bridgemate app. Dit gebeurt meestal automatisch bij het begin van de zitting.
  4. Laat de spelers de Bridgemate app gebruiken om de scores in te voeren. Raadpleeg voor meer informatie het artikel Scores invoeren in de Bridgemate app.
  5. Houd de Bridgemate Control Software actief. De scores worden automatisch verwerkt in de Bridgemate Control Software. De spelpercentages en uitslagen worden door de Bridgemate Control Software berekend en bijgewerkt, en worden regelmatig teruggestuurd naar de Bridgemate app.

Scores worden niet verwerkt

Als de scores niet door de Bridgemate Control Software worden verwerkt, zijn uw credits wellicht opgebruikt. Koop nieuwe credits om de resultaten te verwerken.

Scorecorrecties

De spelers kunnen in de app zelf scores corrigeren van spellen in de lopende ronde. Na afloop van de ronde kan alleen de wedstrijdleider wijzigingen in de scores aanbrengen in de Bridgemate Control Software of in het rekenprogramma. Scorecorrecties door de wedstrijdleider gemaakt worden automatisch teruggestuurd naar de Bridgemate app.

Gezamenlijk gebruik van Bridgemates en de Bridgemate app

Tijdens een zitting kunnen scores zowel op de Bridgemate scoreapparaten als in de Bridgemate app worden ingevoerd. Scores die ingevoerd worden op de Bridgemate app verschijnen op de Bridgemate scoreapparaten, en omgekeerd. Welke tafels Bridgemate scoreapparaten gebruiken en welke tafels de Bridgemate app gebruiken mag u zelf kiezen. Het is ook mogelijk om zowel de Bridgemate app als de Bridgemate scoreapparaten te gebruiken aan dezelfde tafel. Dit kan echter verwarring veroorzaken en wordt aldus niet aangeraden. Mocht een Bridgemate scoreapparaat echter om bepaalde redenen niet werken, dan kunt u moeiteloos overschakelen op de Bridgemate app.