Met Bridgemate Play brengt u uw vertrouwde clubzitting naar de online omgeving. Om een hybride clubomgeving te creëren kan een online lijn worden toegevoegd, waardoor zowel online als fysieke spelers tegelijkertijd spelen en hun scores en uitslagen in real-time worden vergeleken en berekend als één enkele zitting. Bridgemate Play hybride clubzittingen kunnen zowel met Bridge-It als het NBB-Rekenprogramma worden opgezet. Dit artikel is bedoeld om u een algemeen overzicht te geven van hoe u een hybride zitting organiseert, met links naar verwante artikelen die gedetailleerde informatie en instructies bevatten.

Eenmalige voorbereidingen

Zorg dat u, voordat u uw eerste Bridgemate Play zitting organiseert, de volgende voorbereidingen getroffen hebt:

• Bridgemate clubaccount. Zorg ervoor dat u voor uw club een Bridgemate clubaccount hebt aangemaakt. Als u de Bridgemate app in uw club gebruikt, dan bezit u al een Bridgemate clubaccount. Meer informatie over de aanmaak van een Bridgemate clubaccount vindt u in dit supportartikel.
  • Nieuwste versie van de Bridgemate Control Software. Zorg ervoor dat u de meest recente versie van de Bridgemate Control Software op uw computer geïnstalleerd hebt. De nieuwste versie is steeds hier beschikbaar.
  • Activeer Bridgemate Play in de Bridgemate Control Software. Activeer de Bridgemate Play-functie voor hybride zittingen in de Bridgemate Control Software om de online en offline gedeelten van de zitting met elkaar te verbinden. Lees meer in dit artikel.

Verdere vereisten

Er zijn nog een paar zaken die u moet weten voor u aan uw eerste Bridgemate Play zitting begint:

• U hebt een stabiele en snelle internetverbinding nodig. De clubcomputer (de computer met de Bridgemate Control Software) uploadt continu informatie naar het Bridgemate cloud serversysteem. Een slechte internetverbinding zal dus uw spelervaring met Bridgemate Play aanzienlijk verstoren. Het gebruik van 3G/4G-dongels is meestal geen probleem, maar zorg ervoor dat uw databundel sterk genoeg is voor het uploadverkeer.
  • Minimaal vier paren in een online zitting. Net als in een fysieke zitting moeten er minstens vier paren (acht spelers) in de online lijn deelnemen.
  • Gebruik gedupliceerde spellen. Om een volwaardige hybride zitting op te zetten waarbij online scores vergeleken en berekend worden met fysieke scores, moet de fysieke zitting gebruik maken van gedupliceerde spellen. De spelverdelingen van deze gedupliceerde spellen moeten eveneens in de online lijn gebruikt worden.

Overzicht van de procedure

Nadat u de eenmalige voorbereidingen hebt getroffen, volgt u de onderstaande stappen voor elke Bridgemate Play hybride zitting:

1. Maak het online gedeelte van de zitting aan

Elke hybride zitting begint bij de aanmaak van het online gedeelte. Dit kan dagen of zelfs weken van tevoren gedaan worden. Bij het aanmaken van de online zitting geeft u de datum en tijd van de zitting op, of er vooraf moet worden geregistreerd, het type zitting, en de wedstrijdleider. Lees het artikel Online zitting aanmaken voor meer informatie.

2. Laat spelers deelnemen aan de online zitting (zo nodig met registratie)

Als de online zitting is aangemaakt, kunnen online spelers zich registreren (indien registratie vooraf is ingeschakeld), tot de lobby toetreden wanneer de zitting gaat beginnen, en partnerschappen vormen. Online spelers kunnen deelnemen via vrijwel elke PC, laptop of tablet met een internetverbinding. Meer informatie vindt u in deze artikelen over spelersregistraties en deelnemen aan de online zitting.

3. Bevestig het aantal paren in de online zitting en maak de zitting aan in uw rekenprogramma.

Als alle paren zijn gevormd en ze klaar zijn om te spelen, wordt de toegang tot de lobby gesloten en wordt de zitting aangemaakt in het rekenprogramma. Er worden lijn(en) aangemaakt voor de fysieke zitting, alsook een lijn voor de online zitting. De spelverdelingen worden ingevoerd en de uitslag van de zitting wordt top-integraal berekend. Lees in het artikel Online paren bevestigen en de zitting aanmaken in het rekenprogramma hoe u deze stap uitvoert.

4. Start het Bridgemate systeem en begin de hybride zitting

De volgende stap is om vanuit het rekenprogramma het Bridgemate systeem te starten. Bij het starten van de Bridgemate Control Software bepaalt u welke lijn online gespeeld wordt en hoeveel minuten één ronde zal duren. Lees meer over de hybride zitting opstarten.

5. Gegevensverwerking voor de hybride zitting

Als u uw computer en de Bridgemate Control Software draaiende houdt, worden alle gegevens automatisch en onmiddellijk uitgewisseld tussen Bridgemate Play en de Bridgemates. De Bridgemate Control Software verzamelt alle gegevens en geeft die door aan het rekenprogramma. Lees meer in het artikel Gegevens van de hybride zitting verwerken.